بهداشت مواد غذایی

بهداشت مواد غذایی

باکتری کشنده”اشریشیا کلی”  موجب مرگ ۱۴ تن در آلمان شده و  ۳۰۰ تن دیگر نیز در وضعیت وخیمی به سر می‌برند ، گزارش‌ها حاکی از شیوع این‌باکتری به برخی دیگر از کشورهای شمال اروپا است. کشورهای همجوار را نیز در معرض تهدید قرار داده است. این باکتری که توسط خیارهای آلوده از اسپانیا به آلمان وارد شده است، در موازات این کشور در دانمارک،سوئد، سوئیس، هلند و انگلستان نیز منجر به بیماری صدها نفر گردید. کارشناسان آلمانی اظهار میدارند که انتظار میرود که دامنه سرایت باکتری افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  مقامات درمانی آلمان از سرعت شیوع این باکتری در شمال این کشور به شدت نگران هستند و نسبت به افزایش بیماران مبتلا به این بیماری هشدار داده اند.
وزیر بهداشت و درمان آلمان می گوید: ” کارشناسان در حال ادامۀ تحقیقات فشرده و سخت به منظور شناسایی کامل این باکتری و یافتن راههای مقابله با آن هستند. ”

باکتری ایی کولای موجب بروز “سندروم همولیتیک اورمیک” در مبتلایان به این بیماری می شود. این سندروم دستگاه گوارشی بیمار را مورد حمله قرار می دهد و با خونریزی همراه است. سازمان پیشگیری و درمان اروپا که مقر آن در شهر استکهلم سوئد قرار دارد بروز این سندروم در نتیجۀ شیوع “ای کولای” را بزرگترین نوع آن در جهان دانسته است.
منشا این باکتری به روشنی مشخص نیست اما کارشناسان می گویند خیارهای تولید شده در اسپانیا منبع شیوع این باکتری هستند. دولت آلمان نسبت به مصرف سبزیجات تولید شده در این کشور به ویژه خیار هشدار داده است. هنوز معلوم نیست این محصول کشاورزی در مبدا خود، اسپانیا، به این باکتری آلوده شده و یا اینکه به هنگام حمل و یا در خاک آلمان در معرض تماس و آلودگی با باکتری “ای کولای” قرار گرفته است. 

باکتری «ای کولای» در کشورهای دیگری نظیر سوئد، بریتانیا، دانمارک، فرانسه و هلند نیز شیوع یافته و در این کشورها نیز گزارش شده است که برخی از افرادی که به نوعی با آلمان در ارتباط بوده‌اند به این باکتری آلوده شده‌اند.

در سوئد ۳۶ مورد از آلودگی به باکتری ای‌کولای گزارش شده و در سایر کشورهای نیز تعداد قلیلی از افراد به این باکتری آلوده شده‌اند.

به دنبال شیوع این باکتری در شمال اروپا، به مردم توصیه شده است تا در این مدت از خوردن خیار، گوجه فرنگی و کاهو خودداری کنند.

تا این‌لحظه ۱۴تن در آلمان بر اثر ابتلا به این باکتری جان باخته‌اند که بیشتر موارد مرگ از شمال آلمان گزارش شده است.

همچنین وضعیت ۳۲۹ تن از افراد مبتلا به این باکتری نیز وخیم گزارش شده است.

وزرای کشاورزی اتحادیه اروپا که روز دوشنبه در خصوص این معضل با یکدیگر تشکیل جلسه دادند، پیش از این جلسه اعلام کردند که تا این‌لحظه منبع شیوع این باکتری شناخته نشده است.

اگرچه باکتری ای‌ کولای در خیارهایی مشاهده شده که از اسپانیا وارد آلمان شده‌اند، هنوز مشخص نیست که این خیارها در کدام مقطع به این باکتری آلوده شده‌اند؛ در اسپانیا، در طول مسیر انتقال به آلمان و یا در کشور آلمان.

باکتری ای‌ کولای یافت شده در افراد بیمار در آلمان، از نوعی است که می‌تواند به سندرم«HUS» منجر شود؛ بیماری که ضمن آلوده کردن خون، به کلیه‌ها نیز آسیب می‌رساند و در شرایط وخیم‌تر بر سیستم عصبی فرد مبتلا نیز تأثیر می‌گذارد. این بیماری می‌تواند به مرگ منجر شود.

به گفته دولت آلمان، سالانه ۶۰ مورد از ابتلای افراد به بیماری «HUS» گزارش می‌شود، اما اینبار تعداد افراد مبتلا بسیار بالاتر بوده است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  به گفته مسئولین یکی از بیمارستان‌های اصلی در شمال آلمان که وظیفه پرستاری از این بیماران را بر عهده دارد، در این بیمارستان ۸۲ مورد ابتلا به «HUS» و ۱۱۵ مورد ابتلا به باکتری ای کولای ثبت شده است.

در هامبورگ نیز از اواسط ماه مه تا کنون ۹۴ مورد ابتلا به «HUS» و ۴۸۸ مورد آلودگی به باکتری

 ای کولای گزارش شده است.

اگرچه هنوز منشأ اصلی شیوع این بیماری مشخص نیست، اعلام این خبر که خیارهای آلوده از اسپانیا به آلمان وارد شده‌اند موجبات خشم مقامات اسپانیایی را فراهم آورده.

این خبر در عین حال به صادرات سبزیجات این کشور نیز آسیب وارد کرده است و  در حال حاضر بخش صادرات مناطق جنوبی اسپانیا روزانه هفت تا هشت میلیون یورو متضرر می‌شود.

در این میان روسیه ، وارات خیار و گوجه فرنگی از آلمان و اسپانیا را ممنوع کرده و اعلام داشت چنانچه در این زمینه بهبودی حاصل نشود، این ممنوعیت شامل تمامی کشورهای اروپائی خواهد شد.

جمهوری چک، فرانسه، اطریش و بلژیک نیز، واردات برخی سبزیجات و در راس نیز خیار از اسپانیا را ممنوع نموده و خیار و برخی سبزیجات فروشی، از سوپر مارکت ها جمع آوری گردید.

حکومت دانمارک نیز به مردم هشدار داد که از خوردن میوه و سبزیجات نپخته خودداری ورزند.

از طرف دیگر اسپانیا با رد آلوده بودن خیارهای صادراتی به باکتری اعلام داشت که در این زمینه هیچ دلیل و مدرکی وجود ندارد.

اسپانیا که در گریبانگیر مشکلات اقتصادی است، ادعا میکند که اعتبار تجاری اش خدشه دار شده است. 

روسیه و بلژیک واردات انواع سبزی را از اسپانیا ممنوع کردند .
روسیه و بلژیک واردات انواع سبزی را از اسپانیا که گفته می شود منشا مقداری از خیارهای آلوده در اروپا و شیوع باکتری کشنده اهک (ای کولای باکتریا) است، ممنوع کردند.  
   
 

مادرید در پاسخ به این اقدامات اعلام کرده است که به منظور جبران خسارت های ناشی از کاهش فروش خواستار غرامت از اتحادیه اروپا می شود.
 

بیش از دو هفته است که از اعلام اولین گزارش شیوع این باکتری در شمال آلمان می گذرد و تاکنون یک هزار و ۲۰۰ مورد مشکوک به این بیماری گزارش شده است.
‘مرکز اروپایی مهار و پیشگیری از امراض’ که در استکهلم مستقر است، شیوع ‘ای کولی’ را یکی از ‘گسترده ترین موارد در آلمان و جهان’ گزارش کرده است.
این باکتری تاکنون کشورهای انگلیس، دانمارک، سوئد و هلند را در برگرفته است، اما به نظر می رسد که بیشتر موارد به افرادی مربوط باشد که اخیرا به آلمان سفر کرده اند.
مبتلایان به این سندرم دچار از کار افتادگی کلیه و اختلال در دستگاه مرکزی اعصاب می شوند.
به گزارش این مرکز، بیشتر موارد ابتلا به سندرم همولیتیک اورمیک مربوط به کودکان زیر پنج سال بود، اما این بار ۸۷ درصد مبتلایان بزرگسال هستند.

اتحادیه اروپا در جستجوی منبع آلودگی باکتری بیماری زا
کمیسیون اروپا سه شنبه اعلام کرد گونه ای نادر از باکتری “ای- کولای” منشا همه گیری اسهال کشنده در آلمان است اما منبع آلودگی هنوز پیدا نشده است.
 
   
 مقامات آلمانی نخستین بار سه شنبه درباره نقش خیارهای اسپانیایی در مسمومیت غذایی ابراز تردید کردند.

نشستی با حضور کارشناسان بیست وهفت کشور عضو اتحادیه اروپا سه شنبه برای بررسی همه گیری ” ای کولای “در بروکسل آغاز شد .

 شیوع این بیماری دوره بی سابقه ای خوانده شده است.

پیا اهرنکیلده هانسن Pia Ahrenkilde Hansen سخنگوی کمیسیون اروپا اعلام کرد: ” منبع آلودگی هنوز مشخص نشده است.”


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: اشریشیا کلی , خیار , اروپا


تاريخ : شنبه ۱٤ خرداد ۱۳٩٠ | ٤:۱۸ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

شیمی مواد غذایی:

* شیمی مواد غذایی, دکتر حسن فاطمی, شرکت سهامی انتشار

* مبانی شیمی مواد غذایی, ترجمه دکتر بابک قنبرزاده, انتشارات آییژ

میکروبیولوژی مواد غذایی:

* میکروبیولوژی غذایی مدرن, جیمز.ام. جی ,جلد ۱ و۲ , ترجمه دکتر علی مرتضویان و …, انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد

* میکروب شناسی مواد غذایی, ویلیام فریزر و دنیس وستاف, ترجمه دکتر حاجیه قاسمیان صفایی, انتشارات مانی

* اطلس میکروبیولوژی مواد غذایی، سید علی مرتضوی و همکاران، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد

 

تکنولوژی روغن:

* چربی ها و روغن های نباتی خوراکی, ویژگی ها و فرآوری, ترجمه و تدوین فرشته مالک, انتشارات فرهنگ و قلم

تکنولوژی غلات:

* مقدمه ای به تکنولوژی فرآورده های غلات, مهندس رسول پایان, انتشارات نورپردازان

* مبانی فرآورده های غلات, جلد ۱ و۲ , دکتر ناصر رجب زاده, انتشارات دانشگاه تهران

تکنولوژی کمپوت و کنسرو:

* کنسروسازی , مهندس رسول پایان, انتشارات آییژ

* اصول کنسرو سازی, جواد حصاری

اصول نگهداری مواد غذایی:

* اصول نگهداری مواد غذایی, دکتر حسن فاطمی

تکنولوژی لبنیات:

* شیر و فراورده های آن، دکتر گیتی کریم، انتشارات سپهر

*بهداشت و فناوری شیر، دکتر گیتی کریم، انتشارات دانشگاه تهران

* تکنولوژی شیر و فرآورده های لبنی, ترجمه دکتر علی مرتضویان و …, انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد

* صنعت شیر، جلد ۱ و ۲، ترجمه فرهاد فرهنودی، انتشارات شرکت جهاد تحقیقات و آموزش

تکنولوژی قند:

* اصول صنایع شکر, مهندس غلامرضا مصباحی

* تکنولوژی قند, مهندس رضا اسماعیل‌ زاده کناری

اصول مهندسی صنایع غذایی:

* اصول مهندسی صنایع غذایی, آر. پائول سینگ, ترجمه دکتر عتی مرتضویان و …, انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد

* اصول انتقال حرارت, دکتر محمد چالکش امیری, انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان

اصول طراحی کارخانجات:

* اصول طراحی کارخانه های مواد غذایی, مهندس رضا اسماعیل زاده کناری و دکتر علی معتمد زادگان, نشر علوم کشاورزی

سایر مراجع:

* principles of food chemistry, John M . deMan ,Aspen publisher ,Inc

* Food, the chemistry of its components, T.P Coultate, south bank university, London, UK

* Food chemistry, H.D.Belitz, W. Grosch, springer

* Bailey’s Industrial fat & oil products, ed.Y.H.Hui, John Wiley and sons Inc. USA

* Modern dairy technology, vol 1 &2 , Robinson R.K, Aspen pub

* cereal & cereal products: chem. & tech. Dendy, D.A.V, Aspen pub

* processing vegetable: Sci & Tech. Smith, D.S, Technomic pub

* Sugar Technology, beet & cane manufacture, Van Der Poel, P.W. BSDF, pub


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: منابع , کارشناسی ارشد , علوم و صنایع غذایی


تاريخ : شنبه ۱٤ خرداد ۱۳٩٠ | ٤:٠٤ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()
.: Weblog Themes By Slide Skin:.