بهداشت مواد غذایی

بهداشت مواد غذایی

 

معرفی

شبستر مرکز شهرستان شبستر از مناطق حاصلخیز و سرسبز آذربایجان به شمار می رود که در 60 کیلومتری شمال غرب تبریز و بر سر راه تبریز، سلماس و در مسیر خط آهن تبریز ترکیه واقع شده است.

گروه دامپزشکی  واحد شبستر در سال 1372 تاسیس گردید . فعالیت های آموزشی گروه دامپزشکی در مقطع کاردانی آغاز شد و در سال 1384 با اضافه شدن مقطع کارشناسی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی شروع به جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ناپیوسته نمود و در سال 1389 با تایید امکانات سخت افزاری و نرم افزاری موفق به دریافت موافقت وزارت علوم و تحقیقات جهت جذب دانشجو در مقطع دکترای حرفه ای دامپزشکی گردید. در حال حاضر تعداد 170 دانشجو در مقطع دکترای حرفه ای  در واحد شبستر مشغول به تحصیل می باشند.



سطوح تحصیلی دانشکده کشاورزی و دامپزشکی

1- علوم پایه : این گروه دارای بخش های فیزیولوژی ، فارماکولوژی ، سم شناسی ، بیوشیمی ، علوم آناتومی (کالبد شناسی، بافت شناسی و جنین شناسی ) و ماهی
شناسی می باشد. این گروه دارای 3 آزمایشگاه و همچنین سالن تشریح جهت کالبد شناسی حیوانات و سردخانه برای حفظ و نگهداری نمونه های مورد نیاز می باشد. بخش علوم  آناتومی توان تهیه استخوان های گونه های مختلف حیوانات اهلی جهت استفاده در امور آموزشی را دارد. علاوه بر این بخش مذکور ضمن ارائه قسمت عملی درس بافت شناسی و هیستوتکنیک ، قادر به تهیه نمونه های میکروسکوپیک بافت شناسی است.



2- پاتوبیولوژی : این گروه با بخش های آسیب شناسی ، ایمنی شناسی ، باکتری شناسی ،یماری های باکتریایی، ویروس شناسی و بیماری های ویروسی ، قارچ شناسی و بیماری های قارچی ، انگل شناسی و بیماری های انگلی، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی ، به انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی اشتغال دارد.



3- علوم درمانگاهی : فعالیت گروه علوم درمانگاهی در بخش های بیماری های درونی دام های بزرگ ، بیماریهای درونی دام های کوچک ، جراحی و هوشبری ،
رادیولوژی و سونوگرافی ، مامایی و بیماری های تولیدمثل ، کلینیکال پاتولوژی ،
بهداشت و بیماری های طیور ، بیماری های ماهی ، در حال تداوم و رو به گسترش می باشد.




امکانات آزمایشگاهی

 
 

دانشکده دامپزشکی دارای 7 آزمایشگاه است که به شرح
زیر می باشند :


  • آزمایشگاه بافت شناسی

  • آزمایشگاه میکروب شناسی و بهداشت مواد غذایی

  • آزمایشگاه هماتولوژی و انگل شناسی

  • آزمایشگاه ویروس شناسی و ایمونولوژی

  • آزمایشگاه تجزیه خوراک

  • آزمایشگاه شیمی

  • آزمایشگاه بیوتکنولوژی

 

علاوه بر آزمایشگاه ها ،
دانشکده دارای سالن  کالبد گشایی نیز هست که در مجاورت مجتمع شماره 1 دانشگاه واقع شده و دارای کلاس درس ، سالن تشریح دام های اهلی و سردخانه جهت نگهداری نمونه ها می باشد.



امکانات آموزشی و پژوهشی

 

آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشکده کشاورزی و دامپزشکی  واحد شبستر مجهز به دستگاههای جذب اتمی، HPLC، اتوانالایزر و PCR می باشد و در حال حاضر
محققین دانشگاه (اساتید و دانشجویان) در حال انجام پروژه های تحقیقاتی خود می باشند.

واحد شبستر دارای  واحد زنبورداری،  گاوداری 50 راسی و واحد مرغداری تخمگذار 50000قطعه ای می باشد.

تاسیس استخر پرورش ماهی نیز در دست بررسی و طراحی می باشد.

همچنین واحد شبستر از مشارکت کنندگان اصلی در مرکز تحقیقات لبنی شمال غرب کشور می باشد که در شهرستان سراب یکی از قطب های تولید لبنیات شمال غرب کشور  واقع می باشد که توسط واحد سراب با مشارکت دانشگاه دولتی تبریز احداث گردیده است.


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: دانشکده , دامپزشکی , شبستر


تاريخ : دوشنبه ٢٠ آذر ۱۳٩۱ | ۱۱:۳٢ ‎ق.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

ترکیب شیر شامل 87 درصد آب و 13 درصد ماده خشک می باشد

 همه شیر را بعنوان منبع غنی از کلسیم مصرف می نمایند

میزان مصرف روزانه شیر بر اساس استاندارد سازمان بهداشت جهانی 200 میلی لیتر در روز برای یک فرد بالغ با وزن متوسط می باشد

البته شیر مصرفی باید سالم باشد یعنی عاری از هر نوع آلودگی باشد.

جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری های ناشی از مصرف شیر آلوده همیشه از شیر های پاستوریزه یا استریلیزه استفاده نمایید


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: شیر


تاريخ : دوشنبه ٦ آذر ۱۳٩۱ | ٩:۳٤ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

سازمان غذا و داروی آمریکا در یک لیستی که در سال 2000 منتشر شده و در سال 2002 تجدید چاپ گردیده ، سطوح اطمینان مواد سمی و خطرناک را در غذای انسان و علوفه‌ حیوانات معرفی نموده است و به عنوان قانون ، مصرف بیش از آن را مجاز ندانسته است . همچنین توصیه نموده که غذای آلوده با دیگر غذاها هم مخلوط نشود . در این لیست که موارد دیگری از جمله بنزن هگزاکلراید ، دیکوفول ، DDT ، دی‌متیل نیتروز آمین ، اتیلن دی برومید ، جیوه ، متیل الکل و ان – نیتروزآمین نیز آمده ، سطوح اطمینان آفلاتوکسین در مواد غذایی مختلف به قرار زیر است :

ذرت وبادام زمینی که برای گاو گوشتی مصرف می‌شود : ppb‌300

پنبه دانه که برای تغذیه گاو گوشتی ، گاو شیری ، خوک و طیور استفاده می‌شود (با توجه به سن و مرحله‌ی تخم‌گذاری) ppb 300

ذرت و بادام زمینی که به مصرف گاو گوشتی مخصوص جفت‌گیری ، خوک مخصوص جفت‌گیری یا طیور بالغ می‌رسد : ppb 100

ذرت و بادام زمینی و دیگر خوراک‌های دام و خوراک‌های طبیعی (به استثنا خوراک پنبه دانه) که به مصرف دام‌های نابالغ می‌رسد : ppb 20

ذرت ،  بادام زمینی و خوراک پنبه دانه و دیگر ترکیبات خوراک دامی که به مصرف دام‌های شیری یا دام‌های مختلف ، یا مصرف کننده‌ی نامشخص می‌رسد : ppb 20

فندق برزیلی : ppb 20

غذای انسان : ppb 20

شیر (آفلاتوکسین    M1    

0/5 ppb               

بادام زمینی و فرآورده‌های آن و پسته که به مصرف انسان می‌رسد : ppb 20

میزان سقف آفلاتوکسین در شیر کامل ، شیر بی چربی و کم چربی برابر 5/0 میکروگرم در کیلوگرم است و این بدان معنی است که FDA از توزیع شیری که بیش از نیم میکروگرم در کیلو آفلاتوکسین داشته باشد ، جلوگیری می‌کند . این محدوده‌ی خاص در مورد شیر ، به خاطر استفاده‌ی زیاد اطفال و نوجوانان در غذای روزانه اتخاذ شده است


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: آفلاتوکسین , مواد عذایی


تاريخ : دوشنبه ٦ آذر ۱۳٩۱ | ٩:۱٧ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

بیماری فوق بعلت ویروس آنفولانزای سویه H5N2 در یک مرغداری مرغ تخمگذار مشاهده گردیده است.

منبع: www.worldpoultry.net


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها:


تاريخ : دوشنبه ٦ آذر ۱۳٩۱ | ٩:٠۸ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()
.: Weblog Themes By Slide Skin:.