بهداشت مواد غذایی

بهداشت مواد غذایی

فواید مصرف

*
خوردن تخم‌مرغ به عملکرد هر چه بهتر مغز کمک می‌کند زیرا این ماده غذایی
(به خصوص زرده‌اش) سرشار از کولین است که مغز
را برای فعالیت بیشتر
تحریک می‌کند. جالب است بدانید که این ماده مغذی به اندازه کافی در بدن تولید
نمی‌شود بنابراین باید از طریق رژیم غذایی دریافت شود. البته با خوردن 2 عدد
تخم‌مرغ در روز، بدن کولین مورد نیازش را خواهد گرفت
.

*
تخم‌مرغ در حفظ سلامت چشم‌ها نیز موثر است زیرا در زرده‌اش، آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام لوتئین دارد که چشم‌ها را از آثار منفی اشعه ماورای بنفشی که از طریق خورشید به چشم‌ها می‌رسد، محافظت می‌کند و احتمال بروز آب‌ مروارید را در سنین بالا به حداقل ممکن می‌رساند.

*
تخم‌مرغ مملو از پروتئین نیز هست و برای کسانی که تصمیم به کاهش وزندارند یا می‌خواهند مواد غذایی‌ای مصرف کنند که در عین کم‌کالری بودن، مواد مغذی مختلفی را به بدن خود برسانند، بهترین انتخاب است. به علاوه، در مطالعه‌ای دیده‌شده کسانی که در
صبحانه‌شان تخم‌مرغ آب‌پز می‌خورند (هر تخم‌مرغ 100 کیلوکالری انرژی دارد) در وعده
ناهار 163 کیلوکالری انرژی کمتر دریافت و کمتر احساس گرسنگی می‌کنند و در یک 24
ساعت 400 کیلوکالری انرژی، کمتر می‌گیرند
.

آیا می‌دانید که...چرا دور زرده تخم‌مرغ پخته سبزرنگ می‌شود؟

رنگ سبزی که اطراف زرده سفت‌شده قابل‌ مشاهده است به آهن و سولفوری که در سطح
زرده با هم واکنش می‌دهند، برمی‌گردد. این موضوع در شرایطی به وجود خواهد آمد که
تخم‌مرغ در دمای بالا و به مدت طولانی حرارت ببیند یا در آب در حال پخت تخم‌مرغ،
آهن وجود داشته باشد. برای جلوگیری از این موضوع پیشنهاد می‌شود تخم‌مرغ در مدت
زمان معینی حرارت ببیند و به سرعت برای خنک شدن در آب سرد گذاشته شود. به این ترتیب
دیگر دور زرده، سبز نخواهد شد
.

چرا برخی از تخم‌مرغ‌های آب‌پز شده راحت پوست کنده نمی‌شوند؟

این موضوع به تازه بودن تخم‌مرغ بستگی دارد به این ترتیب که اگر تخم‌مرغ تازه باشد بعد
از آب‌پز شدن به خوبی پوست کنده نخواهد شد. زیرا بر اثر ماندن پوسته نازکی که به
دیواره داخلی تخم‌مرغ چسبیده است، جمع می‌شود و با پخته شدن به راحتی جدا خواهد شد.
به این دلیل اگر تخم‌مرغ را به مدت یک یا دو هفته قبل از پخت در یخچال قرار دهید،
بعد از حرارت دیدن می‌بینید که به راحتی پوست آن کنده می‌شود
.

چرا برخی از زرده‌ها نارنجی‌تر هستند؟

این موضوع به طور مستقیم به تغذیه مرغ‌ها برمی‌گردد. اگر مرغ‌ها با ذرت تغذیه شده
باشند، زرده‌شان زردتر خواهد بود. حتی اگر مرغ‌ها را با منابع غذایی رنگدانه‌دار
مانند فلفل‌دلمه‌ای قرمز نیز تغذیه کنند در این حالت رنگ زرده به قرمزی خواهد زد،
البته این تخم‌مرغ ویتامین
A و لوتئین بیشتری نیز خواهد داشت.

چرا با خوردن تخم‌مرغ باید نگران آلوده شدن به سالمونلا بود؟

سالمونلا یک آلودگی باکتریایی است که می‌تواند داخل و خارج پوسته تخم‌مرغ را آلوده کند. به این دلیل است که توصیه می‌شود آن را خام یا نیم‌پز نخورید. در ضمن باید تخم‌مرغ را در یخچال
نگه داشت تا احتمال بروز این آلودگی به حداقل ممکن برسد. مطالعه‌های اخیر نیز نشان
داده‌اند که پروتئین دریافتی حاصل از خوردن تخم‌مرغ خام فقط 50 درصد قابلیت جذب
دارد درحالی‌که پخته آن با 90 درصد قدرت جذب همراه خواهد بود. بنابراین سالمندان،
کودکان و خانم‌های باردار به هیچ عنوان نباید تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز بخورند
.

تخم‌مرغ‌هایی که پوسته قهوه‌ای دارند با تخم‌مرغ‌های معمولی هیچ تفاوتی ندارند؟

تخم‌مرغ‌هایی که پوسته قهوه‌ای دارند نه از نظر طعم، نه از نظر ارزش تغذیه‌ای و حتی کیفیت بر تخم‌مرغ‌های سفید ارجح نیستند زیرا این موضوع فقط به نوع مرغ برمی‌گردد.
به این ترتیب که اگر مرغ پرهای سفیدی به خصوص در ناحیه کنار سر داشته باشد، تخم‌مرغش پوسته سفیدی خواهد داشت و اگر این پرها قرمز باشند، پوسته تخم‌مرغ قهوه‌ای رنگ خواهد بود.
البته تخم‌مرغ‌های قهوه‌ای کمی درشت‌تر از سفیدها هستند
.

طرز نگهداری

  1. 1.قبل از هر چیز هنگام  خرید تخم‌مرغ‌ها، آن‌هایی را که تاریخ‌دار و بسته‌بندی‌شده هستند، انتخاب کنید. فراموش نکنید که تخم‌مرغ یکی از معدود منابع پروتئینی است که می‌توان به مدت 4 تا 5 هفته بدون هیچ‌گونه احتمال فسادی در یخچال نگهداری کرد البته بهتر است که در یخچال نیز آن‌ها را در بسته‌بندی‌شان بگذارید و هر بار آن‌ها را به اندازه مصرف از بسته‌بندی‌شان خارج کنید.

 

  1. 2.به هیچ‌وجه تخم‌مرغ را پیش از قرار دادن در یخچال نشویید. تخم‌مرغ منفذهای ریزی دارد که وقتی سطح آن را می‌شویید،‌ این منفذها به دلیل تغییر دمایی که بین درجه حرارت داخل و بیرون تخم‌مرغ اتفاق می‌افتد، بازتر می‌شوند و آلودگی‌های محیطی از این طریق خیلی ساده‌تر به داخل تخم‌مرغ نفوذ می‌کنند.

 

  1. 3.بر اساس استانداردها و ابلاغیه‌های سازمان دامپزشکی، فروش هر نوع تخم‌مرغ آلوده به فضولات مرغ ممنوع است. یعنی چنین تخم‌مرغ‌هایی نباید خرید و فروش شوند زیرا خطر ورود آلودگی‌های موجود در فضولات مرغ به داخل تخم‌مرغ و ایجاد بیماری‌هایی مانند سالمونلا در صورت مصرف تخم‌مرغ‌های آغشته به فضولات مرغ بالاست.

 

 

  1. 4.اگر در موارد نادری مجبور به خرید تخم‌مرغ‌های آغشته به فضولات مرغ شدید به جای شستن آن‌ها پیش از قرار دادنشان داخل یخچال، بهتر است با دستمالی زبر آن‌ها را پاک کنید و قید شستن‌شان را به دلایلی که گفتیم، بزنید.

 

  1. 5.شستن تخم‌مرغ‌ها و پاک کردن سطح آن‌ها از هرگونه آلودگی، مدت کوتاهی پیش از مصرف کردنشان اشکالی ندارد.

 

  1. 6.تخم‌مرغ‌ها را درون درِ یخچال قرار ندهید. یخچال‌های قدیمی محلی برای نگهداری از تخم‌مرغ داخل درِشان داشتند ولی در یخچال‌های جدید، محل نگهداری تخم‌مرغ را در طبقه‌ها (معمولاً طبقه دوم) تعبیه کرده‌اند تا سرمای مناسب‌تری به تخم‌مرغ‌ها برسد.

 

 

  1. 7.هنگام قرار دادن تخم‌مرغ در ظرف‌های مخصوص آن باید قسمت پهن تخم‌مرغ‌ها را به سمت بالا و قسمت تیزشان را به سمت پایین گذاشت تا امکان مخلوط شدن زرده و سفیده تخم‌مرغ به حداقل برسد.

 

  1. 8.به هیچ‌وجه تخم‌مرغ ترک‌خورده یا شکسته نخرید. اگر هم تخم‌مرغ در مسیر، شکست یا ترک خورد، بلافاصله پس از رسیدن به منزل محتویات آن را داخل ظرفی بریزید و حداکثر ظرف مدت 48 ساعت هم آن را مصرف کنید

 

  1. 9.تخم‌مرغ به دلیل منافذی که دارد به راحتی بوها را جذب می‌کند پس آن را درون ظرف‌های در بسته داخل یخچال نگهداری کنید.

 

 

  1. 10.تخم‌مرغ‌های محلی یا رسمی معمولاً آلوده به فضولات مرغ هستند و قرار دادن آن‌ها بدون ظرف در بسته داخل یخچال باعث انتقال آلودگی‌هایی مانند سالمونلا به سایر مواد غذایی و آلوده شدن یخچال می‌شود اما تخم‌مرغ‌های صنعتی بلافاصله پس از تخم گذاشتن مرغ داخل مسیری قرار می‌گیرد که امکان آلوده شدن دوباره آن با مدفوع مرغ به وجود نمی‌آید.

 

 منبع:

هفته نامه سلامت


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: تخم مرغ


تاريخ : پنجشنبه ٢٦ دی ۱۳٩٢ | ۸:٠۳ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

چه عواملی موجب کاهش کارایی ذهنی و عدم موفقیت در امتحانات می‌شوند؟

  1. 1.افت قند
    خون
  2. 2.برنامه غذایی
    نامناسب
  3. 3.پرخوری و انباشتن
    زیاد معده از غذا
  4. 4.مشغول کردن زیاد ذهن
    و ایجاد خستگی فکری
  5. 5.خستگی شدید
    جسمی

1.رساندن مقدار کافی و متعادل انرژی به سیستم عصبی

سیستم عصبی برای انجام فعالیت‌های خود نیاز به مقدار کافی انرژی دارد که این انرژی را از
کربوهیدرات‌ها تأمین می‌کند. پس به خاطر داشته باشیم که هرگز مواد نشاسته‌ای را از
برنامه غذایی خود حذف نکنیم. البته نباید در مصرف کربوهیدرات‌ها (مواد قندی -
نشاسته‌ای) افراط نمود زیرا، باعث چاقی
و افزایش چربی‌های
نامطلوب خون می‌شود
.

2.جایگزین کردن مواد نشاسته‌ای به جای مواد قندی
ساده

برای تقویت قوای ذهنی لازم است قندخون همیشه در حالت نرمال و متعادل باقی بماند. مواد
قندی یعنی تمام مواد غذایی که در تهیه آن‌ها از قند و شکر استفاده شده است،  قندشان
به سرعت جذب خون شده و موجب افزایش قندخون و احساس سیری در فرد می‌شوند، سپس
انسولین ترشح شده و قندخون را کاهش می‌دهد که نتیجه آن احساس گرسنگی بعد از مدتی
کوتاه می‌باشد و متعاقباً افت قندخون
و عوارض عصبی ناشی از آن به وقوع می‌پیوندد، ولی مواد نشاسته‌ای (یا در واقع قندهای پیچیده) قند خود را به تدریج وارد خون می‌کنند، بنابراین شخص دچار افت قند خون و کاهش کارایی ذهنی نمی‌شود.

3. تأمین مواد مغذی مۆثر در سلامت و عملکرد سیستم عصبی

تغذیه صحیح و کافی اصولاً در عملکرد سیستم عصبی تأثیر مهم دارد، ولی از بین مواد مغذی
مختلف، برخی از آن‌ها اثرات مهم‌تری در کارایی ذهنی به عهده دارند
.

کدامیک از مواد مغذی اثرات مهم‌تری بر عملکرد سیستم عصبی دارند؟ مواد مغذی که در این مورد اهمیت بیشتری دارند عبارتند از:

*
کربوهیدرات‌ها،
ویتامین‌های گروه
B و
ویتامین
C

*
ید، آهن
و برخی اسیدهای چرب اشباع‌نشده مانند اسیدهای چرب امگا 3

*
کربوهیدرات‌ها را
می‌توان از مواد نشاسته‌ای و چربی‌ها (عمدتاً روغن‌های مایع گیاهی) البته در حد
متعادل تأمین نمود
.

*
ویتامین‌های گروه B در جگر، گوشت قرمز،
ماهی، مرغ، جوانه‌ها و غلات با سبوس، حبوبات و مغز دانه‌ها وجود دارند
.

*
منابع ویتامین C شامل سبزی‌های دارای برگ سبز و سایر سبزیجات از قبیل گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای، فلفل فرنگی و میوه‌هایی مانند مرکبات، توت‌فرنگی و کیوی.

*
بهترین منبع ید ماهی دریا و محصولات دریایی است.

*
آهن عمدتاً در جگر و امعاء و احشاء، گوشت قرمز، ماهی و مرغ موجود است. منابع گیاهی آهن که شامل سبزیجات، حبوبات و مغز دانه‌ها می‌باشند جذب ضعیفی دارند و نمی‌توانند در بدن به خوبی مورد استفاده قرار گیرند.

*
اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی و محصولات دریایی به مقدار قابل‌توجه وجود دارند و نه تنها در
افزایش کارایی ذهنی، بلکه در پیشگیری بسیاری از اختلالات و بیماری‌ها نقش مهمی به عهده دارند
.

به این ترتیب لازم است منابع فوق‌الذکر حتماً در برنامه غذایی دانش‌آموزان و دانشجویان، به
خصوص در ایام امتحانات گنجانده شوند
.

4. مصرف صبحانه در روزهای امتحان

مصرف صبحانه برای همه افراد از پیر و جوان، کودک و نوجوان، مرد و زن ضروری است، به خصوص
برای دانش‌آموزان و دانشجویان که فعالیت فکری زیادتری دارند از اهمیت بیشتری برخوردار است
.

نخوردن صبحانه یکی از مهم‌ترین عوامل کاهش کارایی ذهنی و در نتیجه عدم موفقیت در امتحانات است و علت مهم آن افت قند خون می‌باشد.

  1. 5.مصرف 3 وعده غذای اصلی و 2 میان‌وعده

مصرف وعده‌های غذایی اصلی و 2 میان‌وعده در افزایش قدرت تمرکز، یادگیری و حافظه تأثیر
مهم دارد، به شرط آنکه الگوی غذایی حاوی مواد مغذی لازم برای فعالیت ذهنی، به مقدار
کافی و متعادل (نه کم و نه زیاد) باشد. مصرف 3 وعده اصلی غذایی و 2 میان‌وعده، موجب
حفظ قندخون به میزان متعادل، رساندن مواد مغذی ضروری به سیستم عصبی به مقدار کافی،
پیشگیری از احساس گرسنگی و دل‌ضعفه و استرس ناشی از آن و پیشگیری از پرخوری و
بدخوری در طول روز می‌شود
.

*
لازم به ذکر است که برنامه غذایی، به خصوص در ایام امتحانات باید کافی، متعادل و متنوع
باشد. بدین معنا که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن و عمدتاً سیستم عصبی را تأمین
کند، تعادل در غذا خوردن رعایت شود و الگوی غذایی از تنوع کافی برخوردار باشد یعنی
از تمام گروه‌های غذایی اصلی در آن استفاده شود
.

6. امتحانات نباید دلیلی برای کم‌خوری یا محدود کردن برنامه غذایی
باشد

بسیاری از دانش‌آموختگان به بهانه درس خواندن و مشغولیت زیاد به خاطر امتحانات در مصرف غذا
امساک می‌کنند و یا غذای خود را محدود به غذاهای آماده
که استفاده از آن‌ها آسان است می‌نمایند. این امر می‌تواند به سلامت جسمی و کارایی ذهنی آنان لطمه وارد سازد.

7.هرگز مصرف سبزی، سالاد و میوه‌ها را فراموش نکنید

مواد گیاهی فوق‌الذکر حاوی ویتامین‌ها و فاکتورهای غذایی بسیار مفید و ضروری برای سلامت
انسان و افزایش کارایی ذهنی است. مصرف آب‌میوه‌هایی مانند مرکبات و نیز غلات با سبوس و جوانه‌ها می‌تواند در سلامت و عملکرد سیستم عصبی و رساندن مواد مغذی ضروری به سلول‌های عصبی مۆثر باشد
.

8.در صبح روز امتحان، به جای شیرینی و مواد شیرین از مواد نشاسته‌ای استفاده کنید

بعضی از کودکان و نوجوانان و نیز دانشجویان عادت دارند که در وعده صبحانه، با شیر یا
چای، شیرینی یا کیک به جای نان و پنیر میل کنند. این عادت صحیح نیست و بهتر است به
جای شیرینی و کیک، از نان، پنیر کم‌نمک و گردو استفاده نمود. البته مصرف مقدار کمی
عسل یا خرما نیز برای تأمین انرژی و نیز خوشمزه‌تر کردن صبحانه، توصیه می‌شود
.

9.در شب امتحان زودتر بخوابید

خواب و استراحت کافی، از عوامل بسیار مهم در افزایش حافظه، قدرت یادگیری و تمرکز و در نتیجه موفقیت هر چه بیشتر در امتحانات است.

بهتر است مطالعه درس‌ها را عمدتاً به ماه‌ها و هفته‌های قبل از امتحانات موکول کرده و در
روزهای قبل از امتحانات، فقط به مرور اجمالی درس‌ها اکتفا شود
.

*
هرگز ذهن خود را در شب‌های قبل از امتحانات، خسته و فرسوده نکنید.

*
با رعایت نکات ذکرشده، امید است دانش‌آموزان و دانشجویان عزیز، موفقیت‌های چشمگیری در
امتحانات آخر ترم داشته باشند.

منبع: وبسایت معاونت غذا و دارو

نویسنده:

برلیانت
بزرگمهر، مشاور تغذیه و رژیم‌درمانی

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: تغذیه , شب امتحان


تاريخ : پنجشنبه ٢٦ دی ۱۳٩٢ | ٧:٥٥ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: امام علی


تاريخ : چهارشنبه ٢٥ دی ۱۳٩٢ | ۱٠:٠٢ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

با عنایت به اینکه سبزیجات آلوده به میکروب ها و تخم انگل ها می توانند زمینه ابتلا
انسان را به انواع بیماری های انگلی و روده ای مانند اسهال ها حصبه، شبه حصبه، وبا،
یرقان و ... فراهم نماید، لذا بدینوسیله به منظور پیشگیری از بیماریهای فوق توجه
عموم خانوارهای محترم را به نحوه سالم سازی سبزیجات جلب می
نماید.

سالم سازی سبزیجات شامل موارد زیر می
باشد:

 

1- پاکسازی     2- انگل زدایی     3- ضد عفونی و میکروب
کشی     4- شستشو

 

1- پاکسازی: ابتدا سبزیجات را بخوبی پاک کرده،
شستشو دهید تا مواد زائد، گل لای آن بر طرف گردد.

 

2- انگل زدایی: سبزیجات پاکسازی شده را در یک ظرف 5
لیتری آب 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه کرده و قدری بهم بزنید تا
تمام سبزی داخل کفاب قرار گیرد. مدت 5 دقیقه سبزی را داخل کفاب نگه داشته و سپس
مجددا با آب سالم شستشو دهید تا تخم انگل ها جدا و کفاب در فاضلاب تخلیه
نمایید.

 

3- ضد عفونی و میکروب کشی: یک گرم یا نصف قاشق
چایخوری پودر پرکلرین 70 درصد را در ظرف 5 لیتری پر آب ریخته کاملا حل کنید تا
محلول ضد عفونی کننده بدست آید. سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت 5 دقیقه در
محلول ضد عفونی کننده قرار داده تا میکروب های آن کشته شود.

 

توضیح: اگر پرکلرین در دسترس نباشد می توان از یک
قاشق مربا خوری آب ژاول 10 درصد یا دو قاشق مربا خوری آب ژاول 5 درصد یا ماده ضد
عفونی کننده مجاز دیگر که در داروخانه و یا سوپر مارکت و یا خوار بارفروشی ها وجود
دارد طبق دستور استفاده گردد.

 

4- شستشو: سبزی ضد عفونی شده را مجددا با آب سالم
بشویید تا کلر باقیمانده از آن جدا شده و سپس مصرف نمایید.

 

سالم سازی آب- گندزدائی و کلر زنی
آب با کلر مادر
( یک درصد)

 

   با کلر زنی آب و گندزدایی از شیوع بیماریهای واگیر
پیشگیری نمایید.

 

طرز تهیه و استفاده از محلول کلر
مادر
( 10 درصد)

 

1- تهیه محلول کلر مادر ( ده درصد): در یک بطری
تیره رنگ یا بطری که اطراف آن پوشانیده شود یک قاشق غذا خوری سر صاف پودر پرکلرین
70 درصد که معادل 15 گرم بوده اضافه نمایید، سپس مخلوط نموده و پس از نیم ساعت
محلول کلر ذخیره 10 درصد تهیه می شود.

 

2- کلر زنی آب: از محلول فوق ( محلول کلر ذخیره) با
قطره چکان 7 قطره آن در یک لیتر آب و یا یک قاشق غذاخوری که تقریبا معادل 140 قطره
می باشد در 20 لیتر آب ( یک حلب) اضافه نموده و مخلوط کرده و پس از نیم ساعت آب
آشامیدنی کلر زنی شده در دسترس می باشد.

توجه: جهت تهیه پودر کلرین در زمان طغیان و شیوع بیماری
های واگیر می توان پودر پرکلرین یا محلول ذخیره را از مراکز بهداشتی و یا خانه های
بهداشت تهیه نمود.

 

بوی کلر بوی سلامتی آب است

 

رعایت دستورات بهداشتی تضمین کننده سلامت شما می باشد.

منبع: حوزه معاونت بهداشتی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان فارس

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: سالم سازی , سبزیجات


تاريخ : چهارشنبه ٢٥ دی ۱۳٩٢ | ٩:٥۳ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

از لینک زیر می توانید نقش تغذیه و راه های پیشگیری از سرطان را دانلود نمایید.

سلامت باشید

http://uploadboy.com/z9j0mqn2i4nf.html


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: تغذیه , پیشگیری از سرطان


تاريخ : یکشنبه ٢٢ دی ۱۳٩٢ | ٧:۳٧ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

متاسفانه امروزه یکی از مشکلات شهر های بزرگ کشور مسئله آلودگی هوا می باشد. جهت مقابله با تاثیرات منفی آلودگی هوا بر روی سلامت فردی نکاتی را می توانید از لینک زیر دریافت نمایید. همچنین رژیم غذایی مناسب برای روز های با آلودگی هوای بالا را می توانید انتخاب نمایید تا اثرات مخرب آلودگی هوا بر روی سلامت بدن را کاهش دهید.

با آرزوی هوای پاک و سلامتی برا ی هموطنان عزیز

http://uploadboy.com/zkqla93i9sa1.html

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: آلودگی هوا , مقابله با آلودگی هوا , رژیم غذایی مناسب


تاريخ : یکشنبه ٢٢ دی ۱۳٩٢ | ٧:٢٩ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

شاید یکی از سوالات رایج در بین مردم تاثیر نوع ظرف غذا بر روی سلامت فرد می باشد. بطوریکه امروزه علارغم وجود گزینه های مختلف برای انتخاب نوع ظرف غذا نظیر تفلون، ملامین، مس و ... دغدغه افراد انتخاب نوع ظرف مناسب است بطوریکه باعث تهدید سلامت فرد نگردد.

جهت پاسخ به سوالات فوق می توانید مقاله مربوط به این موضوع را از لینک زیر دریافت نمایید

http://s5.picofile.com/file/8122101342/zoorof_ghaza.pdf.html

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: ظروف غذا , سلامت انسان


تاريخ : یکشنبه ۱٥ دی ۱۳٩٢ | ۱۱:٠٥ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()
میکروبیولوژی مواد غذایی "جی"

میکروبیولوژی مواد غذایی " آدامز"

میکروبیولوژی مواد غذایی " فرازیر"

عفونت ها و مسمویت های مواد غذایی " تالیف دکتر رضویلر"

آزمون های میکروبی مواد غذایی "تالیف دکتر گیتی کریم"

شیمی مواد غذایی " تالیف دکتر فاطمی"

کنترل کیفی و آزمایشات شیمیایی مواد غذایی " تالیف دکتر پروانه"

تکنولوژی شیر و فراورده های لبنی " ترجمه دکتر مرتضوی"

آزمون های شیر و فراورده های آن " تالیف دکتر کریم"

بهداشت و فناوری شیر " تالیف دکتر کریم"

شیر و کیفیت آن " ترجمه دکتر کریم"

پروبیوتیک ها در شیر و فراورده های آن " تالیف دکتر خسروی دارانی"

بهداشت گوشت " تالیف دکتر رکنی"

علوم و صنایع گوشت " تالیف دکتر رکنی"

بهداشت مواد غذایی با منشا آبزیان " تالیف دکتر آخوندزاده"

اصول تکنولوژی نگهداری مواد غذایی "تالیف دکتر فاطمی"

اصول بهداشت مواد غذایی " تالیف دکتر رکنی"

منبع:

http://foodhygiene.blogfa.com


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: منابع , ارشد , بهداشت مواد غذایی


تاريخ : شنبه ۱٤ دی ۱۳٩٢ | ۱:٠۱ ‎ق.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

دانشجویان محترم  جهت دانلود جزوات تکمیلی مرتبط با درس میکروب شناسی مواد غذایی از لینک های زیر استفاده نمایید.

جزوه  مواد نگهدارنده در مواد غذایی

http://uploadboy.com/qkfzjmh7yf58.html

جزوه کاربرد پرتودهی در مواد غذایی

http://uploadboy.com/37bagfnd4s5w.html

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: جزوات , میکروب شناسی مواد غذایی , دکتر موثق


تاريخ : پنجشنبه ۱٢ دی ۱۳٩٢ | ۱٠:٥٢ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

دانشجویان محترم جهت دریافت فایل مربوط به برگ گزارش کار از لینک زیر استفاده نمایید:

http://uploadboy.com/a1dqh8o5x4e4.html

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: برگ گزارش کار عملی , درس بهداشت و صنایع شیر , دکتر موثق , واحد شبستر


تاريخ : شنبه ٧ دی ۱۳٩٢ | ۱٠:٠۸ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

دانشجویان محترم رشته های دکترای حرفه ای دامپزشکی، علوم و صنایع غذایی و شیمی صنایع غذایی واحد شبستر جهت دریافت فایل مربوط به فرم گزارش کار از لینک زیر استفاده نمایید:

http://uploadboy.com/78mgkuu05xl1.html


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: برگ گزارش کار , دکتر موثق , واحد شبستر


تاريخ : شنبه ٧ دی ۱۳٩٢ | ٩:٥٤ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()
.: Weblog Themes By Slide Skin:.