بهداشت مواد غذایی

بهداشت مواد غذایی

 

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی وب‌دا، سیدحسن هاشمی در نشست کمیته ملی سرطان در کشور با اشاره به تصویب کلیات تشکیل این کمیته گفت: سرطان یک واقعیت تلخ است و علی‌رغم اینکه میزان ابتلا به این بیماری در ایران در مقایسه با اروپا و سایر کشورهای دیگر، ۵ برابر کمتر است، اما روندی رو به رشد دارد و وضعیت فعلی ما در این خصوص مشابه چند دهه قبل آن‌هاست.

وزیر بهداشت، خاطرنشان کرد: اگر وزارت بهداشت در طی یک سال گذشته در حوزه امنیت غذا، هوا و کم تحرکی تاکید داشته و گاهی نیز مورد بی مهری‌هایی در این خصوص قرار گرفته است، دلیل عمده‌اش آینده‌نگری و داشتن دورنمایی از وضعیت سرطان در کشور است.

هاشمی با تاکید بر اینکه، سرطان بیماری نیست که فی البداهه ایجاد شود و گاهی سال‌ها طول می کشد که خودش را نشان دهد، افزود: تلاش فعلی ما برای پیشگیری از ابتلا به سرطان و جلوگیری از افزایش شیوع آن در سال‌های آینده است.

وی در خصوص حمایت وزارت بهداشت از مبتلایان به سرطان گفت: تصمیمات خوبی در این حوزه گرفته شده که بطور مثال می‌توان به توزیع دارو صرفا در مراکز خاص اشاره کرد. این روند نظارت، مصرف و هزینه‌های دارویی گران‌قیمت و خاص را بخصوص برای اقشار آسیب‌پذیر کنترل می‌کند.

به راستی چرا به هر خانواده ای می نگریم ردپایی از سرطان به شکل های مختلف را می بینیم.

به نظر می رسد که علل افزایش موارد سرطان در جامعه از یک طرف افزایش موارد تشخیص بیماری با روش های پیشرفته امروزی باشد و از طرف دیگر افزایش ریسک فاکتور ها در جامعه نظیر آلودگی آب، هوا و غذا می باشد.

بهترین روش برای مبارزه با سرطان عدم استقبال از مواد غذایی و کالاهای خطرناک در جامعه می باشد. البته مسئولین مربوطه نیز باید با برنامه ریزی دقیق عوامل خطر را شناسایی و کنترل نمایند. در حال حاضر بهترین راهکار افزایش اگاهی مردم در ارتباط با عوامل سرطانزا می باشد.

منبع : سایت خبرآنلاین


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: سرطان , ایران


تاريخ : شنبه ٢٤ آبان ۱۳٩۳ | ۸:٢٢ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: کودکان


تاريخ : پنجشنبه ۸ آبان ۱۳٩۳ | ۱٠:۳٩ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()

امروز در سلف دانشگاه یکی از همکاران از بنده سوالی کردند در مورد استفاده از نوشابه های انرژی زا برای جبران ضعف بدن که بنده در پاسخ ایشان میوه طبیعی در دسترس موز را بجای نوشابه های مضر انرژی زا به ایشان پیشنهاد کردم در ادامه به برخی خواص این میوه اشاره شده است.

banana fruits

مزایای مصرف موز به شرح زیر است:

1) 100 گرم موز در حدود 90 کالری انرژی تولید می نماید.

2)با توجه به محتویات فیبر موجود در موز این میوه یک نوع مسهل محسوب می شود.

3) این میوه حاوی مواد آنتی اکسیدان می باشد که این مواد خواص ضد سرطانزایی دارند. موادی نظیر  لوتئین و بتا و الفا کاروتن جزو  پلی فنولیک فلاونوئین ها هستند.

4) این میوه یکی از منابع غنی از ویتامین B6 (پیریدوکسین) می باشد. این ویتامین می تواند در پیشگیری از برخی عارضه های قبلی نقش پیشگیری کننده را دارا باشد.

5) موز غنی از برخی مینرال ها می باشد که اثرات عمده ای در بهبود سلامت قلب و کمک به خوسازی بدن دارد.

6) موز غنی از پتاسیم می باشد به طوری که 100 گرم موز 385 میلی گرم پتاسیم دارد و این ماده در کنترل  فشار خون نقش برجسته ای دارد.

25 Powerful Reasons to Eat Bananas

پس از همین امروز موز را در سبد خوراکی خانواده خود قرا دهید.

با ارزوی سلامتی

نویسنده: دکتر موثق


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: موز , سلامت , انسان


تاريخ : دوشنبه ٥ آبان ۱۳٩۳ | ۱٠:٢۱ ‎ب.ظ | نویسنده : دکتر موثق | نظرات ()
.: Weblog Themes By Slide Skin:.